Na początku sierpnia Grupa 1916 i Dzielnica Białołęka podpisły umowę o współpracy, niestety nic z tego nie wyszło

Oświadczenie Dzielnicy Białołęka

Redakcja - Wiadomość archiwalna

Z przykrością informujemy, że Stowarzyszenie Grupa 1916 jednostronnie rozwiązało umowę z Dzielnicą o współpracy i wycofało zespół Legii Warszawa z rozgrywek II ligi. Dzielnica wywiązała się ze wszystkich postanowień umowy m.in. zapewniła zawodnikom dostęp do zaplecza sportowego na preferencyjnych warunkach, wspierała promocję zespołu. Władze dzielnicy podjęły także działania związane z pozyskaniem dla klubu sponsora, w wyniku tych działań zespół otrzymał wsparcie finansowe.

Niestety z przykrością przyjęliśmy informacje o wycofaniu zespołu siatkarzy Legii Warszawy z rozgrywek II ligi. Szczególnie współczujemy trenerowi i zawodnikom, którzy zaangażowali się w stworzenie zespołu i już w sierpniu podjęli trud przygotowania do nowego sezonu.

Zarząd Dzielnicy Białołęka