fot. 1916 Uśmiechów

Sprawozdanie z akcji Świąteczne 1916 Usmiechów

Redakcja, źródło: Legionisci.com - Wiadomość archiwalna

Tuż przed Świętami koordynatorzy akcji 1916 Uśmiechów przekazali do domów dziecka nr 1 i 9 słodycze w postaci licznych i rozmaitych słodyczy o wartości 920zl dla każdego z nich. Ponadto obie te placówki, dzięki uprzejmości Zachodniej Koalicji oraz Krewkich Legionistów, otrzymały zestawy zdalnie sterowanych samochodów wraz ze specjalnymi torami jazdy.
Dom nr 1 otrzymał także uwielbiane przez dzieci chipsy i coca-colę a nr 9 - owoce cytrusowe. Ostatnia z placówek pozostających pod nasza opieką, czyli popularna "szesnastka" w której przebywają najmłodsze dzieci, otrzymała prezenty za łączną kwotę 2978,36 zł, a w ich skład weszły ustalone wcześniej z dyrekcją produkty najpilniejszej potrzeby: Bobofruty, oliwa, czekolady, ciastka, pierniki, budynie, kisiele, galaretki, masmixy, majonez, soki, napoje etc., łącznie około 20 pozycji.

Jako dodatkowe prezenty świąteczne od kibiców Legii, dom dziecka nr 9 otrzyma dofinansowanie do ferii zimowych dla swoich wychowanków, a dom dziecka nr 1 rowery miejskie, które już zostały zamówione i z których przekazania zamieścimy osobną relację.

Ta świąteczna akcja była możliwa dzięki wszystkim kibicom Legii, którzy nie żałowali grosza na zbiórkę do puszek prowadzoną na dwóch trybunach podczas listopadowego meczu z Pogonią Szczecin.

- Niniejszym jeszcze raz dziękujemy wszystkim, którzy choćby drobną sumą wsparli świąteczną odsłonę 1916 Uśmiechów na stadionie, podziękowania również dla tych którzy hojnie licytowali na aukcjach wystawionych na ten cel, dla forumowicza Onila, który przekazał mnóstwo fantów na ten cel, dla Sekcji Pokerowej i Wiedeńskich Fanatyków za wsparcie finansowe, dla Artura z Hagi za vlepki które cieszyły się ogromna popularnością, dla forumowego Dedesa za ogromną i wszechstronną pomoc oraz wszystkich tych, których tu nie wymieniliśmy, a również dołożyli swoją cegiełkę do świątecznego uśmiechu dzieci. Resztę środków którą dzięki Wam zdobyliśmy, przeznaczamy na kolejne, już planowane akcje dla naszych podopiecznych, z których oczywiście zdamy szczegółowe relacje. Dziękujemy! - mówią organizatorzy.

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do obserwowania poświęconego akcji wątku na Forum Kibiców.

fot. 1916 Uśmiechów